Publicat pe Lasă un comentariu

Echitatia pentru copii: Beneficiile minunate ale echitatiei

Echitatia pentru copii. De ce este importanta.

Echitatia pentru copii are efecte benefice uluitoare. În această epocă digitala vedem multi copii care iși petrec mare parte a timpului în interior, lipiti de un ecran. Vestea buna este că echitatia le oferă o alternativă excelentă la activitățile staționare precum vizionarea TV sau navigarea pe internet. Echitatia pentru copii inseamna conectare la natură, aer curat și prieteni noi în același timp.

Copiii pot participa la cursurile unei școli de echitație sau se pot înscrie într-o tabără de călărie pentru copii. Iată câteva dintre motivele minunate pentru care copiii ar trebui să învețe să călărească:

1 Ii ajuta sa fie sanatosi.

Deși poate părea că doar calul „face toată munca”, călăritul este de fapt un mod distractiv și eficient de a determina copiii să devină mai activi fizic. Echitatia cere corpului să utilizeze mușchii de bază, coapsele și mușchii pelvieni pentru a menține echilibrul pe cal. Acest lucru ajută la îmbunătățirea poziției călărețului, precum și la menținerea unui nivel bun de tonus și flexibilitate musculară.

echitatia pentru copii

2. Le cultivă caracterul și abilitățile valoroase.

Un studiu din 2006, sponsorizat de American Youth Horse Council, a constatat că participarea la activități ecvestre constante poate ajuta la dezvoltarea unui caracter puternic. De asemenea, dezvolta deprinderi de viață neprețuite la copii. Rezultatele arată că există o relație pozitivă semnificativă între abilitățile de călăreț și abilitățile de viață.

3. Le ofera multa distractie.

Dragostea pentru cai este de lungă durată și duce adesea la un hobby pe care copiii tăi îl vor aprecia chiar si cand devin adulti.

echitatia pentru copii bucuresti

4. Le creste increderea in sine.

Asocierea și învățarea „lucrului” cu un animal mult mai mare decat ei poate fi descurajantă pentru mulți copii la început. Cu toate acestea, pe măsură ce învață să persiste și să stabilească cu succes chimia cu calul, acest fapt le va da incredere și le va permite să se simtă ca și cum ar putea aborda orice obiectiv si-ar propune.

5. Le poate îmbunătăți performantele scolare.

Un studiu asupra efectelor echitatiei realizat de către oameni de știință de la Universitatea din Tokyo la care au participat 106 copii ai școlii primare a constatat că în timp ce se află în șa, abilitatea cognitivă a unui copil este îmbunătățită.

Oamenii de știință au descoperit că vibrațiile produse de cal în timpul călăriei au capacitatea de a activa sistemul nervos simpatic al creierului uman.

Dar cum va afecta această abilitate cognitivă sporită performantele scolare ale copilului tău? În esență, copiii dezvolta o memorie îmbunătățită si noi abilități de învățare care îi pot ajuta să se descurce mai bine în școală.

Perseverența și concentrarea necesară pentru a excela la călărie se pot răspândi și în activitatea lor școlară. Deoarece copiii sunt „forțați” să se concentreze și să nu-și lase mintea să rătăcească atunci când călăresc, este probabil să aplice acest nivel crescut de focalizare în alte aspecte ale vieții lor – inclusiv în studiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.